תבשיל במיה ברוטב עגבניות
תבשיל במיה ברוטב עגבניות:
רכיבים:
חבילת במיה - 400 גרם
בצל
2 עגבניות
2 שיני שום
2 פלפלים חריפים
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
1/4 כפית סוכר
לימון לפי הטעם
אופן הכנה:
מתחילים בטיגון הבצל עם כף שמן ובמידת הצורך נוסיף מים לאידוי.
אחרי כ 5 דקות נוסיף את העגבניות והפלפל החריף ואחרי 10 דקות נוסיף את השום, במיה, רסק עגבניות, מים ותבלינים לפי הטעם.
לסיום נוסיף את הלימון.
מבשלים עד להתרככות של הבמיה.
איך נתייחס:
נתייחס ל ¾ מהסיר כמנת פחמימה אחת (כל 300 גרם במיה= מנת פחמימה)
הערות:
כשמכינים עם טרייה קוטמים את הקצוות וחשוב לא לפגוע בתרמיל עצמו כי אז תהיה ריריות דומיננטית ממש, אם אלו במיות קטנות ממש אז לא חייבים לקטום - אפשר לטעום ולהחליט (החלק שמחבר לגבעול הוא סיבי יותר ולכן נעשה זאת.
בבמיה טרייה נאפשר טיגון של הבמיה לפחות 3 דקות לפני שנוסיף את המים, כל השאר אותו הדבר.
מבחינת הטעם לדעתי יש הבדל משמעותי, טעים לי גם סנפרוסט אך טרייה זה שדרוג!
